Hledáte inspiraci na něco zdravého, chutného a rychlého ke snídani? Mám pro Vás tři úžasné recepty, které jsou nejen výživné, ale i snadné na přípravu. Tak jdeme na to!
Avokádové toasty
Avokádové toasty jsou prostě klasika! Tato snídaně kombinuje zdravé bílkoviny a tuky, a je perfektní volbou na víkend, kdy si chcete dopřát něco speciálního.
Ingredience
2 avokáda
Hrst strouhaného parmezánu
Pár kapek citronové šťávy
Olivový olej
Sůl
Kváskový chléb
Cherry rajčata
Postup
Avokáda rozkrojte, vyjměte dužinu a rozmělněte vidličkou do misky.
Přidejte strouhaný parmezán, citronovou šťávu, olivový olej a osolte podle chuti.
Nakrájejte kváskový chléb na plátky a opečte na suché pánvi do zlatova.
Na opečený chléb naneste avokádovou směs.
Ozdobte cherry rajčaty a dobrou chuť!
Ovesná kaše přes noc s chia semínky, banánem a jahodami
Tahle kaše je záchrana pro všechny, kdo ráno spěchají. Připravíte ji večer a ráno jen popadnete lžíci a můžete vyrazit. Ideální na dny, kdy máte před sebou výlet nebo nějakou náročnou aktivitu – dodá Vám energii na celé dopoledne.
Ingredience
1 šálek ovesných vloček
2 lžíce chia semínek
1 šálek mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
1 banán
Hrst čerstvých jahod
Lehce medu dle chuti
Postup
Večer smíchejte ovesné vločky, chia semínka a mandlové mléko v misce.
Přikryjte a nechte přes noc na lince.
Ráno přidejte na kaši nakrájený banán a jahody.
Osladit můžete medem podle chuti.
Ovesné vločky jsou plné komplexních sacharidů a vlákniny, takže Vás udrží syté a spokojené. Skvělé na výlety nebo dlouhé pracovní dny!
Omeleta s bylinkami, sýrem a zeleninou
A teď moje nejoblíbenější a skoro každodenní snídaně – omeleta ze tří vajec, naplněná sýrem a bylinkami, k tomu čerstvá zelenina jako příloha. Tohle mám ráda každý den, tak se na ni podíváme!
Ingredience
3 vejce
Hrst čerstvých bylinek (např. pažitka, petržel)
50 g sýra (např. feta, mozzarella)
1 malá paprika
1 rajče
Sůl a pepř podle chuti
Sádlo na potření pánve
Porce čerstvé zeleniny jako příloha
Postup
Vejce rozšlehejte v misce a přidejte nasekané bylinky.
Na pánvi rozehřejte malý kousek sádla a rozetřete ubrouskem po pánvi.
Vlijte vejce na pánev.
Na vejce přidejte sýr a zeleninu.
Na chvilku přiklopte pokličkou, dokud není omeleta hotová.
Podávejte s porcí čerstvé zeleniny jako přílohu.
Tak jdeme na to! Dejte mi vědět, kterou snídani si oblíbíte nejvíc a užijte si jí!
Pro další úžasné recepty mrkněte na můj cookbook!
Opmerkingen