top of page
rencastehlikova

3 skvělé nápady na zdravou snídani

Hledáte inspiraci na něco zdravého, chutného a rychlého ke snídani? Mám pro Vás tři úžasné recepty, které jsou nejen výživné, ale i snadné na přípravu. Tak jdeme na to!


Avokádové toasty

Avokádové toasty jsou prostě klasika! Tato snídaně kombinuje zdravé bílkoviny a tuky, a je perfektní volbou na víkend, kdy si chcete dopřát něco speciálního.

Ingredience

  • 2 avokáda

  • Hrst strouhaného parmezánu

  • Pár kapek citronové šťávy

  • Olivový olej

  • Sůl

  • Kváskový chléb

  • Cherry rajčata


Postup

  1. Avokáda rozkrojte, vyjměte dužinu a rozmělněte vidličkou do misky.

  2. Přidejte strouhaný parmezán, citronovou šťávu, olivový olej a osolte podle chuti.

  3. Nakrájejte kváskový chléb na plátky a opečte na suché pánvi do zlatova.

  4. Na opečený chléb naneste avokádovou směs.

  5. Ozdobte cherry rajčaty a dobrou chuť!


Ovesná kaše přes noc s chia semínky, banánem a jahodami

Tahle kaše je záchrana pro všechny, kdo ráno spěchají. Připravíte ji večer a ráno jen popadnete lžíci a můžete vyrazit. Ideální na dny, kdy máte před sebou výlet nebo nějakou náročnou aktivitu – dodá Vám energii na celé dopoledne.

Ingredience

  • 1 šálek ovesných vloček

  • 2 lžíce chia semínek

  • 1 šálek mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)

  • 1 banán

  • Hrst čerstvých jahod

  • Lehce medu dle chuti


Postup

  1. Večer smíchejte ovesné vločky, chia semínka a mandlové mléko v misce.

  2. Přikryjte a nechte přes noc na lince.

  3. Ráno přidejte na kaši nakrájený banán a jahody.

  4. Osladit můžete medem podle chuti.


Ovesné vločky jsou plné komplexních sacharidů a vlákniny, takže Vás udrží syté a spokojené. Skvělé na výlety nebo dlouhé pracovní dny!

Omeleta s bylinkami, sýrem a zeleninou

A teď moje nejoblíbenější a skoro každodenní snídaně – omeleta ze tří vajec, naplněná sýrem a bylinkami, k tomu čerstvá zelenina jako příloha. Tohle mám ráda každý den, tak se na ni podíváme!

Ingredience

  • 3 vejce

  • Hrst čerstvých bylinek (např. pažitka, petržel)

  • 50 g sýra (např. feta, mozzarella)

  • 1 malá paprika

  • 1 rajče

  • Sůl a pepř podle chuti

  • Sádlo na potření pánve

  • Porce čerstvé zeleniny jako příloha


Postup

  1. Vejce rozšlehejte v misce a přidejte nasekané bylinky.

  2. Na pánvi rozehřejte malý kousek sádla a rozetřete ubrouskem po pánvi.

  3. Vlijte vejce na pánev.

  4. Na vejce přidejte sýr a zeleninu.

  5. Na chvilku přiklopte pokličkou, dokud není omeleta hotová.

  6. Podávejte s porcí čerstvé zeleniny jako přílohu.


Tak jdeme na to! Dejte mi vědět, kterou snídani si oblíbíte nejvíc a užijte si jí!

Pro další úžasné recepty mrkněte na můj cookbook!


322 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Opmerkingen


bottom of page