top of page
rencastehlikova

Borůvkový cheesecake overnight oats

Tento recept na Borůvkový cheesecake overnight oats je skvělá volba pro ty, kteří ráno nestíhají. Připravíte si ho večer předem, takže ráno jen přidáte čerstvé borůvky na vrch a můžete vyrazit :) Je ideální na cesty, do práce nebo do školy, kdy potřebujete rychlou a výživnou snídani, která vás zasytí na celé dopoledne. Navíc kombinace borůvek, ricotty a citronu dodá snídani úžasnou chuť, kterou si zamilujete.

Ingredience na 2 porce

  • 1/2 šálku ovesných vloček (cca 40 g)

  • 1 lžíce chia semínek

  • 1/2 šálku mléka (125 ml) – kravské, mandlové, nebo jiné podle vaší chuti

  • 1/2 šálku ricotty (cca 100 g)

  • Kůra z 1/2 citronu

  • Hrst čerstvých nebo mražených borůvek (cca 75 g)


Postup

  1. V míse smíchejte ovesné vločky, chia semínka, mléko a ricottu.

  2. Přidejte citronovou kůru. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

  3. Přidejte do směsi hrst borůvek a jemně promíchejte, aby se borůvky rovnoměrně rozprostřely v kaši.

  4. Směs rozdělte do dvou skleniček nebo misek. Uzavřete je a nechte přes noc ležet na lince, aby směs lehce zfermentovala a byla pro vás stravitelnější.

  5. Ráno můžete kaši ještě ozdobit čerstvými borůvkami nebo plátky citronové kůry pro extra chuť a podávejte.

148 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page