Tento recept na Borůvkový cheesecake overnight oats je skvělá volba pro ty, kteří ráno nestíhají. Připravíte si ho večer předem, takže ráno jen přidáte čerstvé borůvky na vrch a můžete vyrazit :) Je ideální na cesty, do práce nebo do školy, kdy potřebujete rychlou a výživnou snídani, která vás zasytí na celé dopoledne. Navíc kombinace borůvek, ricotty a citronu dodá snídani úžasnou chuť, kterou si zamilujete.
Ingredience na 2 porce
1/2 šálku ovesných vloček (cca 40 g)
1 lžíce chia semínek
1/2 šálku mléka (125 ml) – kravské, mandlové, nebo jiné podle vaší chuti
1/2 šálku ricotty (cca 100 g)
Kůra z 1/2 citronu
Hrst čerstvých nebo mražených borůvek (cca 75 g)
Postup
V míse smíchejte ovesné vločky, chia semínka, mléko a ricottu.
Přidejte citronovou kůru. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Přidejte do směsi hrst borůvek a jemně promíchejte, aby se borůvky rovnoměrně rozprostřely v kaši.
Směs rozdělte do dvou skleniček nebo misek. Uzavřete je a nechte přes noc ležet na lince, aby směs lehce zfermentovala a byla pro vás stravitelnější.
Ráno můžete kaši ještě ozdobit čerstvými borůvkami nebo plátky citronové kůry pro extra chuť a podávejte.
Comments