Rýžový sirup v tomto receptu není nutný - já osobně si granolu nesladím vůbec. Zkuste si třeba připravit polovinu se sirupem a druhou bez něj a uvidíte, co vám bude víc chutnat. Tuto granolu mám ráda s jogurtem. Chutná výborně a zasytí.
Suroviny
3 hrnky neslazených kokosových vloček
2 hrnky mandlí, kešu, pekanových a vlašských ořechů a dýňových semínek (pokud možno aktivovaných), nasekaných hrubě
2 lžíce chia semínek
1 lžička mleté skořice
5-7 lžic rozehřátého kokosového oleje nebo másla
3 lžíce rýžového sirupu (lze vynechat)
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a plech vyložte pečícím papírem.
Smíchejte všechny přísady a rovnoměrně je rozložte na plech. Během pečení můžete v polovině času směs promíchat.
Pečte dozlatova po dobu 15-20 minut. Čím tmavší, tím křupavější, takže sledujte pečení, aby nedošlo k přesušení nebo přílišnému ztmavnutí.
Poté vyndejte granolu z trouby a nechte ji úplně vychladnout.
Přendejte do sklenice nebo uzavíratelné nádoby.
Dobrou chuť 🤍
Comments