top of page

Kokosová granola s křupavými oříšky

Tahle kokosová granola je skvělá na snídani nebo klidně jako odpolední svačina. Moje oblíbené kombo? Jogurt nebo kefír, tahle křupavá granola a k tomu porce čerstvého ovoce – prostě dokonalý start do dne. Sladit ji vůbec nemusíte, ale pokud máte rádi jemně sladkou chuť, stačí přidat trošku medu. Co myslíte, vyzkoušíte? 😊

Suroviny

  • 3 hrnky neslazených kokosových vloček

  • 2 hrnky mandlí, kešu, pekanových a vlašských ořechů a dýňových semínek (pokud možno aktivovaných), nasekaných hrubě

  • 2 lžíce chia semínek

  • 1 lžička mleté skořice

  • 5-7 lžic rozehřátého kokosového oleje nebo másla

  • 3 lžíce medu (lze vynechat)


Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.

  2. V míse smíchejte všechny přísady. Pokud chcete granolu jemně dosladit, přidejte trochu medu a promíchejte, aby se směs rovnoměrně obalila.

  3. Rozložte směs rovnoměrně na plech. V polovině pečení můžete granolu promíchat, aby se propekla rovnoměrně.

  4. Pečte dozlatova přibližně 15–20 minut. Čím tmavší, tím křupavější – hlídejte, aby se nepřipálila.

  5. Po upečení granolu vyndejte z trouby a nechte ji zcela vychladnout.

  6. Uskladněte v uzavíratelné sklenici nebo dóze.


Dobrou chuť 🤍

コメント


  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Přihlásit se k odběru článků z blogu

Díky za přihlášení

Renča Stehlíková, DiS. - specialista na zdraví a výživu

 

© 2024 by Michal Stehlik

bottom of page