Grilované plátky cukety, lahodná burrata a čerstvá rajčata s bazalkovým pestem – tahle kombinace vás dostane! A výsledek je prostě boží.
Pokud máte málo času na vaření, ale chcete připravit něco fakt skvělého a zdravého, tahle grilovaná cuketová deska je přesně to pravé.
Příprava cuket a ostatních ingrediencí zabere jen pár minut a výsledkem je svěží a lahodné jídlo. Navíc vám tahle deska dodá spoustu živin, jako jsou vláknina, vitamíny a minerály. Takže pokud hledáte snadný, chutný a zdravý jídlo, určitě zkuste tuto grilovanou cuketovou desku – já to prostě miluju!
Grilovaná cuketová deska
Ingredience
2 malé cukety
2 rajčata
Kvasová bageta
1 stroužek česneku
Burrata (mozzarella s náplní z mléčného krému)
Olivový olej
Sůl a pepř dle chuti
Bazalkové pesto (můžete si připravit domácí nebo zakoupit hotové)
Čerstvá bazalka na ozdobení
Postup
Umyjte cukety, odstraňte konce a nakrájejte je na podélné plátky.
V míse potřete cukety olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti. Důkladně promíchejte, aby byly všechny plátky dobře ochucené.
Grilujte plátky cuket na grilu nebo grilovací pánvi, dokud nebudou měkké a nezezlátnou. Trvá to asi 2-3 minuty z každé strany.
Nakrájejte kvasovou bagetu na plátky. Potřete je olivovým olejem a opečte na grilu z obou stran, aby byly křupavé.
Po opečení natřete jednu stranu plátků bagety stroužkem česneku.
Položte na desku grilované plátky cuket, plátky rajčat, kousky burraty. Pokapejte bazalkovým pestem a ozdobte čerstvou bazalkou.
S příchodem teplých dní miluju tenhle styl večeře. Grilovaná cuketová deska je perfektní pro letní večery nebo když máte hosty. Plná čerstvých a chutných surovin, které si určitě užijete s přáteli nebo rodinou. Prostě boží. Dobrou chuť!
Pro další úžasné recepty mrkněte na můj cookbook!
Komentáře