Název hummus zní trochu nevábně, ale ve skutečnosti se jedná o jednu z mých nejoblíbenějších pomazánek. Cizrnu koupíte v konzervě, nebo klasicky sušenou mezi dalšími luštěninami. Pokud se rozhodnete pro tu sušenou variantu, nezapomeňte ji přes noc namočit a poté pořádně propláchnout než ji budete vařit.
Ingredience
1 plechovka cizrny, propláchnutá, nebo suchá, přes noc namočená a poté uvařená
2 stroužky česneku
3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce tahini
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky mletého kmínu
Sůl a pepř podle chuti
2-3 lžíce vody (pokud je směs příliš hustá)
Postup
V mixéru nebo smíchejte cizrnu, olivový olej, tahini, citronovou šťávu, mletý kmín a česnek.
Mixujte, dokud nezískáte hladkou a krémovou konzistenci. Pokud je směs příliš hustá, přidejte postupně vodu, abyste dosáhli požadované konzistence.
Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
Před podáváním přidejte trochu olivového oleje a na vrch posypte nasekanou petrželkou, na ozdobu přidejte pár kuliček cizrny.
Servírujte s čerstvou zeleninou.
Pokud hledáte další úžasné recepty, mrkněte na můj cookbook!
Comments