top of page
rencastehlikova

Pečená cuketa s citronovou ricottou a čerstvou bazalkou

Aktualizováno: 2. 8.

Sezóna cuket je v plném proudu, což znamená, že je opět to období, kdy vám sousedka místo pozdravu podává přes plot cuketu. Pokud hledáte skvělý způsob, jak tuto úžasnou letní zeleninu využít, tento recept na pečené cukety s ricottou je přesně pro vás. Tento recept je jednoduchý, zdravý a plný čerstvých chutí.

Ingredience

  • 2 středně velké cukety

  • 250 g ricotty

  • Olivový olej

  • Dýňová semínka

  • Hrst čerstvé bazalky

  • 1 stroužek česneku

  • 1 citron

  • Sůl


Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.

  2. Cukety rozkrojte podélně a poté nakrojte na mřížku.

  3. Na plech dejte trochu olivového oleje, cukety osolte a položte na plech.

  4. Pečte cukety 20-30 minut, dokud nezačnou hnědnout a nebudou měkké. Doba pečení závisí na velikosti cuket.

  5. Mezitím připravte šlehanou citronovou ricottu. Ricottu jedoduše smíchejte s trochou olivového oleje a kůrou z citronu, dokud nedosáhnete krásné šlehané konzistence.

  6. Podle chuti můžete přidat nasekaný nebo upečený česnek pro výraznější chuť.

  7. Jakmile jsou cukety pečené, rozetřete na talíři šlehanou citronovou ricottu a položte na ni pečené cukety.

  8. Pokapejte celé jídlo bazalkovým dresinkem a posypte ho dýňovými semínky a čerstvou bazalkou pro dokonalou kombinaci chutí.


Pro další skvělé recepty mrkněte do mého cook booku.


203 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page