top of page
rencastehlikova

Pečená feta a dip z pečených rajčat

Aktualizováno: 28. 7.

Jednoduchý, ale úžasně chutný recept, který vám zaručeně bude chutnat!

Ingredience

  • 200 g fety

  • 500 g cherry rajčat

  • Olivový olej

  • Hrst plátků mandlí

  • Sušené oregano

  • Jogurt

  • 1 stroužek česneku

  • Sůl a pepř podle chuti


Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si pečící misku.

  2. Do misky položte celý kus fety a okolo rozprostřete cherry rajčata.

  3. Pokapejte olivovým olejem a posypte oreganem, solí a pepřem podle chuti. Přidejte stroužek česneku.

  4. Pečte v troubě po dobu 30-35 minut, dokud feta nezíská zlatavou barvu a rajčata nezačnou pukat.

  5. Polovinu upečených rajčat a celou fetu dejte do mixéru a přidejte bílý jogurt.

  6. Přidejte vymačkaný stroužek česneku a mixujte do hladka.

  7. Dochuťte solí a pepřem dle svého gusta.

  8. Servírujte pečenou fetu s rajčatovým dipem na talíři, přidejte zbylá upečená rajčata a podávejte tento lahodný pokrm jako večeři nebo jako skvělé občerstvení, například s nakrájenou zeleninou.


Tento recept je skvělou volbou pro rychlou večeři nebo občerstvení na posezení s přáteli. Nejenže je jednoduchý na přípravu, ale také úžasně chutný. Dobrou chuť!


Pro další úžasné recepty a inspiraci, mrkněte na můj cookbook!

54 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commenti


bottom of page