Hledáte něco jednoduchého, ale přitom výborného na podzimní večery nebo posezení s přáteli? Tyhle plněné papriky s fetou a olivami vás zachrání. Jsou plné chuti, snadné na přípravu a zaručeně udělají dojem.
Ingredience
3 červené špičaté papriky, rozkrojené napůl a očištěné od semínek
200 g sýra feta, nakrájeného na kostičky
100 g oliv bez pecek
2 lžíce olivového oleje
Jarní cibulka, nakrájená nadrobno
Čerstvě mletý černý pepř
Sůl (pozor, feta je už sama o sobě slaná)
Špetka sušeného oregana
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Papriky položte na plech s pečicím papírem, pokapejte je olivovým olejem a lehce osolte.
Navrstvěte na ně kostičky sýra feta a přidejte olivy.
Ochuťte čerstvě mletým pepřem a případně špetkou oregana.
Pečte 15–20 minut, dokud papriky nezměknou a feta se nezezlátne.
Po vyndání z trouby posypte jarní cibulkou a podávejte teplé.
Tyhle plněné papriky si rozhodně oblíbíte nejen na večeři doma, ale i jako hezky vypadající pohoštění pro návštěvy!
Pro další úžasné recepty a inspiraci mrkněte na můj cookbook!
Comments