top of page
rencastehlikova

Salát s dýní, halloumi a granátovým jablkem

Tento salát kombinuje dýni, halloumi a svěžest granátového jablka. Ideální jako lehký oběd nebo večeře, který si zamilujete díky skvělé chuti a jednoduché přípravě.

Ingredience - 4 porce

  • 1/2 dýně Hokkaido

  • 1 plechovka cizrny (cca 240 g)

  • 1 balení halloumi sýra (cca 200 g)

  • 100 g baby špenátu

  • 1 granátové jablko

  • 1 větvička rozmarýnu

  • Olivový olej

  • Sůl, pepř, sladká paprika (koření)


Dressing

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce octa

  • 1 čajová lžička medu

  • 1–2 lžíce vody

  • Sůl


Postup

  1. Dýni zbavte semínek a nakrájejte na cca 1 cm velké kostky.

  2. Cizrnu slijte, opláchněte pod studenou vodou a nechte okapat.

  3. Halloumi sýr nakrájejte na stejné kostky jako dýni.

  4. Rozmarýn nasekejte na drobno.

  5. Dýni, halloumi a cizrnu rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

  6. Pokapejte olivovým olejem.

  7. Cizrnu posypte sladkou paprikou a vše jemně osolte.

  8. Přidejte nasekaný rozmarýn na dýni a rukama důkladně promíchejte.

  9. Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte přibližně 20–25 minut.

  10. Rozkrojte granátové jablko, vyjměte semínka a odložte stranou.

  11. Smíchejte všechny ingredience na dressing v misce a důkladně promíchejte.

  12. Do větší salátové mísy vložte baby špenát, přidejte upečenou dýni, halloumi, cizrnu a semínka granátového jablka. Přelijte připraveným dressingem, vše promíchejte a ihned podávejte.


Pokud vás zajímají další skvělé a zdravé recepty, tak mrkněte na můj Cook book, kde máte 100+ dalších receptů.

14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page