Tento salát kombinuje dýni, halloumi a svěžest granátového jablka. Ideální jako lehký oběd nebo večeře, který si zamilujete díky skvělé chuti a jednoduché přípravě.
Ingredience - 4 porce
1/2 dýně Hokkaido
1 plechovka cizrny (cca 240 g)
1 balení halloumi sýra (cca 200 g)
100 g baby špenátu
1 granátové jablko
1 větvička rozmarýnu
Olivový olej
Sůl, pepř, sladká paprika (koření)
Dressing
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 lžíce octa
1 čajová lžička medu
1–2 lžíce vody
Sůl
Postup
Dýni zbavte semínek a nakrájejte na cca 1 cm velké kostky.
Cizrnu slijte, opláchněte pod studenou vodou a nechte okapat.
Halloumi sýr nakrájejte na stejné kostky jako dýni.
Rozmarýn nasekejte na drobno.
Dýni, halloumi a cizrnu rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
Pokapejte olivovým olejem.
Cizrnu posypte sladkou paprikou a vše jemně osolte.
Přidejte nasekaný rozmarýn na dýni a rukama důkladně promíchejte.
Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte přibližně 20–25 minut.
Rozkrojte granátové jablko, vyjměte semínka a odložte stranou.
Smíchejte všechny ingredience na dressing v misce a důkladně promíchejte.
Do větší salátové mísy vložte baby špenát, přidejte upečenou dýni, halloumi, cizrnu a semínka granátového jablka. Přelijte připraveným dressingem, vše promíchejte a ihned podávejte.
Pokud vás zajímají další skvělé a zdravé recepty, tak mrkněte na můj Cook book, kde máte 100+ dalších receptů.
Comments