Miluju pečenou zeleninu 🥗 Je vhodná nejen na trávení, ale také do chladnějších dnů. Zatímco tepelně zpracovaná zelenina tělo ohřívá, studená ho ochlazuje. Nicméně zelenina má smysl v každé podobě a je dobré jí buďto střídat a nebo třeba kombinovat.
Ingredience
- jedna máslová dýně
- 20 kusů růžičkové kapusty
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- olivový olej
- sůl, pepř - lze vynechat, sušená bazalka
Dresing
- 1 zralé avokádo
- šťáva z 1/2 limetky
- olivový olej
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
Postup
Plech vyložíme pečícím papírem.
Dýni oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na stejně velké kostky do větší mísy.
Růžičkovou kapustu umyjeme, odstraníme vnější listy a nakrájíme na čtvrtiny. Přidáme do mísy k dýni.
Papriku také nakrájíme na kostky, dáme do mísy. A to samé i s cibulí, tu nakrájíme na větší kostky.
Připravenou zeleninu osolíme, opepříme, posypeme bazalkou dle chuti a nakonec zalijeme olivovým olejem a pořádně promícháme. Zeleninu rozprostřeme na plech a dáme péct do trouby na 170 st. na 35 minut.
Zálivka: do mixéru dáme oloupané a vypeckované avokádo, odolíme, opepříme, přidáme česnek, zalijeme šťávou z limety, přidáme olivový olej a rozmixujeme do hladka.
Já jsem servírovala s krůtím masem, ale výborně chutná třeba také se sýrem, nebo jako příloha při grilování 👌
Comments