top of page
rencastehlikova

Salát z pečené zeleniny s avokádovým dipem

Aktualizováno: 11. 1. 2023

Miluju pečenou zeleninu 🥗 Je vhodná nejen na trávení, ale také do chladnějších dnů. Zatímco tepelně zpracovaná zelenina tělo ohřívá, studená ho ochlazuje. Nicméně zelenina má smysl v každé podobě a je dobré jí buďto střídat a nebo třeba kombinovat.

Ingredience

- jedna máslová dýně

- 20 kusů růžičkové kapusty

- 1 červená paprika

- 1 cibule

- olivový olej

- sůl, pepř - lze vynechat, sušená bazalka


Dresing

- 1 zralé avokádo

- šťáva z 1/2 limetky

- olivový olej

- 1 stroužek česneku

- sůl a pepř

Postup

Plech vyložíme pečícím papírem.

Dýni oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na stejně velké kostky do větší mísy.

Růžičkovou kapustu umyjeme, odstraníme vnější listy a nakrájíme na čtvrtiny. Přidáme do mísy k dýni.

Papriku také nakrájíme na kostky, dáme do mísy. A to samé i s cibulí, tu nakrájíme na větší kostky.

Připravenou zeleninu osolíme, opepříme, posypeme bazalkou dle chuti a nakonec zalijeme olivovým olejem a pořádně promícháme. Zeleninu rozprostřeme na plech a dáme péct do trouby na 170 st. na 35 minut.


Zálivka: do mixéru dáme oloupané a vypeckované avokádo, odolíme, opepříme, přidáme česnek, zalijeme šťávou z limety, přidáme olivový olej a rozmixujeme do hladka.


Já jsem servírovala s krůtím masem, ale výborně chutná třeba také se sýrem, nebo jako příloha při grilování 👌





125 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page