top of page
rencastehlikova

Vezměte své děti na procházku, jděte jim příkladem 🤍

Zdravé jídlo a pohyb je zásadní pro naše zdraví. Takové kombo je nejlepší ochrana před nemocemi. Často se ale setkávám s tvrzením, že sport není pro každého, především z časových a finančních důvodů. S tím ale nesouhlasím. Já netvrdím, že hned musíte začít chodit do fitness center a to nejlépe ještě s osobním trenérem. Možností, jak se hýbat je spousta, většinu z nich máme kolem sebe a to úplně zadarmo.

Cítíte se příliš unaveni? Právě naopak! Naše tělo není stavěno k lenošení, ale k pohybu. Právě pohyb, i když se Vám třeba nejdříve nebude chtít, Vám přinese obrovskou dávku energie a pokud se budete cítit unaveni, pak to bude příjemná únava směřující ke zvýšení kondice a tím i lepšímu zdraví, nikoliv únava z ochablých svalů a kil navíc.


Pohyb a pobyt venku má mnoho pozitivních dopadů. Od podpory imunitního systému, přes tvorbu vitaminu D, až po zlepšení spánku, redukci hmotnosti či eliminaci stresu.

Věnujte se aktivnímu pohybu alespoň 3x-5x týdně/30 minut, lépe však 60 minut. Ideální bude, když se trochu zapotíte a zadýcháte. Je důležité věnovat se pohybu pravidelně a ve zdravém prostředí. Pak určitě na svém těle poznáte, zda Vám toto množství pohybu přináší radost a zdraví do života.


Za nejpřirozenější variantu pohybu je považována obyčejná chůze. Plánujte si pravidelné procházky s přáteli, s dětmi, naplánujte si pracovní schůzku na čerstvém vzduchu..

Stáhněte si aplikaci na počítání kroků, která Vás bude motivovat těch 10 000 kroků denně dát.


Většina lidí může chodit, proto je až zarážející, jak se nám tento přirozený pohyb z běžného života vytrácí. Nebo se pletu? Jaký je Váš názor?


Vezměte své děti na procházku, běžte jim příkladem 🤍

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page